Menu

 Місячник ціннісного ставлення особистості  до суспільства і держави

Поет живе в серцях свого народу

Тиждень 01.03 - 05.03

Виховна година: "Ми чуємо, тебе, Кобзарю, крізь століття"

Мета заходу: згадати біографічні сторінки життя Тараса Шевченка; вшанувати пам'ять великого Кобзаря; розвивати творчість, акторські, декламаторські здібності учнів, пам'ять, формувати уміння триматись на публіці; виховувати любов та повагу до творчої спадщини Т.Шевченка, його вагомий внесок у розвиток української літератури












Тиждень 09.03 – 12.03

Брейн-ринг «Знавці творчості Т.Г.Шевченка»

Мета: поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, сприяти усвідомленню значення творчості поета для української та світової культури, для кожного особисто; розвивати інтерес до літератури. Виховати почуття любові та поваги до рідної мови, художнього слова.


 



















                            Тиждень 15.03 - 19.03

    Конкурс іллюстрацій до творчості Т.Г. Шевченко

    В рамках місячника "Поет живе в серцях народу" в 5 класі відбувся конкурс серед учнів. П'ятикласники малювали іллюстрації до віршів Шевченко. 
    За участь у конкурсі учні отримали цікаві призи - розмальовки скраб. 

























                         Тиждень 22.03 - 26.03

                    Відвідування шкільної бібліотеки

Мета: повторити правила користування з книгою; розвивати пізнавальні та читацькі інтереси школярів; комунікативні вміння, навички роботи з книжками; збагачувати словниковий запас учнів.

З метою ознайомлення дітей зі шкільною бібліотекою, системою її роботи, з правилами користування послугами абонемента, була організована зустріч п’ятикласників з бібліотекарем. Діти прийняли участь у акції «Книжчина лікарня», в ході якої «вилікували» одну з найпопулярніших книжок шкільної бібліотеки.

Як результат, учні взяли по книжці з бібліотеки для читання вдома та зрозуміли важливість своєчасного ремонту підручників.